Voordelen van HR Analytics

Analytics wordt gedefinieerd als de interpretatie van datapatronen die helpen bij besluitvorming en prestatieverbetering. HR analytics is het proces van het verzamelen en analyseren van personeelsgegevens om de prestaties van het personeelsbestand van een organisatie te verbeteren. Het proces kan ook worden aangeduid als talentanalyses, personenanalyses of zelfs personeelsanalyses. Het is een data-gedreven benadering om mensen op het werk te managen.

Enkele veelvoorkomende statistieken die worden bijgehouden door HR-analyse zijn onder meer omzet per werknemer, acceptatiegraad van vacatures, opleidingskosten per werknemer, opleidingsefficiëntie, vrijwillig verloop, onvrijwillig verloop, tijd om te vullen, tijd om aan te nemen, ziekteverzuim en risico op menselijk kapitaal.

De voordelen van HR analistics

HR analistics heeft verschillende voordelen die doorgaans resulteren in een algehele verbetering van het personeelsbestand van een organisatie. Hier volgen enkele voordelen.

Verbetering van de aanwervingsbeslissing
HR analistics helpt de personeelsafdeling om betere keuzes te maken op basis van vroegere gegevens. Een geweldige HR analistics hulpmiddel stelt werkgevers in staat om eenvoudig de beste kandidaten te kiezen uit deze eerder verzamelde gegevens.

Verbetering van de werknemerservaring
HR analistics stellen werkgevers in staat om te leren wat hun personeel motiveert en wat hen blokkeert om hun maximale potentieel te bereiken. Dit resulteert in een verbeterde werknemerservaring.

Schaarste van talent verminderen
HR analytics maakt het gemakkelijker om te weten op wie je je moet richten voor een bepaalde functie wanneer er zich een behoefte voordoet in het bedrijf. Het is gemakkelijker om het vereiste type persoon te begrijpen, de vereiste kennis en andere aspecten die kunnen worden gemist in een regulier talentverwervingsproces.

Bedrijfstrainingen en evaluaties stroomlijnen
Met behulp van HR analistics kunnen trainers nieuwe strategieën bedenken om cursussen aan te passen en werknemers productiever te maken.

Uniforme ondersteuning van medewerkers
Door gebruik te maken van HR analistics, kunnen bedrijven een bron identificeren die verzoeken van werknemers accepteert en de relevante informatie terugstuurt. Dit bespaart niet alleen iedereen tijd, maar verenigt ook de aanpak.

Betere compensatie- en aanmoedigingsprogramma’s creëren
HR analistics kunnen bepalen of elk extra bonuspercentage zich vertaalt in verbeterde prestaties, en zelfs groepen identificeren voor wie loonsverhogingen of andere veranderingsplannen helemaal geen verschil maken.

 

Voordelen van HR Analytics

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven