touringcarbedrijf

Als je gaat zoeken naar een touringcarbedrijf bij je in de regio zie je een groot aantal mogelijkheden voorbijkomen. Van een kleine ondernemer met een touringcar tot grote ondernemingen die verschillende soorten en maten touringcars tot hun beschikking hebben. De vraag die je dan ook beter kan stellen is waarom je een touringcarbedrijf zoekt en wat het uiteindelijke doel is om gebruik te maken van deze service in het personenvervoer. Want hoezeer touringcars ook op elkaar lijken er is een groot verschil waarvoor ze gebruikt en ingezet worden.

Soorten vervoer

Binnen de touringcarbranche zijn er op een aantal onderdelen onderscheid te maken. Als eerste moet je denken aan het huren van een bus om bijvoorbeeld een schoolreisje of een bedrijfsuitje waarbij je met elkaar wil reizen. Ook kan je hierbij denken aan het vervoer van personeel naar bijvoorbeeld een luchthaven. Daarnaast is een bekend onderdeel de vakantiereizen waarbij je gedurende een aantal dagen met een touringcar langs allerlei plaatsen rijdt en ’s nachts overnacht in een hotel. Vaak is op deze reis ook een gids aanwezig die de bezienswaardigheden kan uitleggen. Een mooie manier om je rondreis te maken die je al langer in gedachten had.

Vervangend vervoer

Een activiteit die een touringcarbedrijf ook vaak doet maar wat minder bekend is bij het grote publiek is het regelen van vervangend vervoer. Vaak hoor je op het nieuws dat er op een bepaald traject geen treinen meer rijden en dat de mensen met bussen worden vervoerd. Natuurlijk wordt er dan gekeken naar ov-bedrijven maar ook een touringcarbedrijf kan ondersteuning bieden waardoor de reizigers snel vervoerd kunnen worden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat er extra bussen nodig zijn in de spits om aan de vraag van het OV te kunnen voldoen. Als laatste helpen de meeste touringcarbedrijven elkaar als er problemen zijn met een touringcar en er bijvoorbeeld een vervangende bus moet komen om de reizigers verder te helpen.

touringcarbedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven