Zelhem

Klankschaaltherapie

Er bestaan veel verschillende soorten medicijnen. Zo heb je medicijnen zoals de meeste mensen ze kennen; in pil vorm, die je krijgt van de dokter, maar je hebt ook natuurlijke medicijnen; plantmedicijnen, gezonde voeding en zo kan ook klank een medicijn zijn. Klankschaaltherapie maakt gebruik van de helende werking van klanken. Je kan het zien als een vorm van muziek, met de klankschaal als instrument. Ben je benieuwd naar wat klankschaaltherapie voor je kan doen? Lees dan verder.

Opheffen van blokkades

Onbewust lopen we rond met vele blokkades in ons lichaam. Dit zijn energetische blokkades die worden gevormd door stress of andere negatieve gevoelens. De blokkades zorgen ervoor dat energie vast komt te zitten in ons lichaam. Door middel van de klanken van de klankschaal kunnen deze blokkades deels of geheel worden opgeheven. De klankschaal geeft trillingen af die invloed hebben op het water dat door ons lichaam heen stroomt.

Emoties vrij laten komen

Doordat de blokkades in je lichaam worden opgeheven komen er bepaalde emoties vrij in je lichaam die vast zijn komen te zitten. Dit kan natuurlijk even schrikken zijn, maar zal uiteindelijk voor veel opluchting zorgen. Vastzittende emoties zijn enorme energierovers en door deze vrije te laten komen zal je je meer ontspannen gaan voelen. Klankschaaltherapie kan ook worden ingezet om trauma’s te helen. Dit gaat natuurlijk niet in een sessie, hier zal je waarschijnlijk wat meer tijd voor nodig gaan hebben. Het is hierbij belangrijk om het in een fijne, vertrouwde omgeving te doen.

Innerlijke rust

De voornaamste reden dat klankschaaltherapie wordt gebruikt is voor het creëren van innerlijke rust. Zo wordt de klankschaal ook ingezet bij ontspannende massages of bij yoga of meditatie lessen. De  klanken die je hoort zullen je in een andere staat van zijn brengen, waarin je meer rust en tevredenheid ervaart. Door je te focussen op het rustgevende geluid van de klankschaal zal je ook minder last hebben van alsmaar stromende gedachten en zo beter tot jezelf kunnen komen.

Klankschaaltherapie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven