Hoe je de juiste makelaar kiest

Reputatie van de makelaar

Zorg er bij het kiezen van een makelaar voor dat je erachter komt wat mensen van hen vinden. Je kan mond-tot-mondreclame vragen om een ​​onpartijdige mening te krijgen over de betrouwbaarheid van de verschillende diensten. Aarzel niet om je makelaar te vragen om je de contactgegevens van klanten of hun getuigenissen te bezorgen. Als de makelaar een website heeft, kan je deze bekijken om een ​​idee te krijgen van zijn werk.

Dit is een van de vragen die je moet beantwoorden als je een makelaar in onroerend goed wil gebruiken. Wat je moet weten, is dat in sommige landen makelaars in onroerende goederen een beroepskaart moeten hebben. Voor het verkrijgen van deze kaart benaderen wij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (CCI). Het is mogelijk om een ​​of meer kaarten te hebben, afhankelijk van de filialen waarin ze actief zijn, of het nu gaat om vastgoedbeheer of -transactie.

Kies een makelaar in een netwerk of in een groep

Om een ​​goede makelaar te kiezen, aarzel dan niet om te kiezen voor een makelaar in een netwerk. Deze parameter is des te belangrijker, aangezien je profiteert van de diensten van een persoon die zowel dynamisch als methodisch is. Bovendien kan een makelaar, door partner te zijn in een netwerk, je aanvullende diensten aanbieden, namelijk conciërgediensten, doorverkoopgarantie en onderhandelde tarieven voor het opzetten van technische diagnostiek.

Ook nabijheid is een essentieel element bij het kiezen van een makelaar. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een makelaar Tiel als je in de stad of omgeving woont.

Kies de sectorspecialist

Als je een makelaar wilt kiezen, zorg er dan voor dat deze expert is in wat je wil doen. Als je bijvoorbeeld verkoopt, kies dan een makelaar die gespecialiseerd is in de verkoop van appartementen, studio’s, gezinswoningen, enz.

Hoe je de juiste makelaar kiest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven