Het regelen van een bouwaanvraag

Voordat je kunt beginnen aan het bouwen van je huis, bedrijfspand of verbouwing zul je een bouwaanvraag moeten regelen. Pas wanneer je de bouwvergunning hebt, mag je starten met de bouw. Om de bouwvergunning aan te kunnen vragen zul je als eerste een een goede bouwtekening nodig hebben. De bouwtekening moet voldoen aan een aantal eisen. Daarnaast zul je een formulier in moeten vullen met aanvullende informatie. Dit kun je allemaal zelf doen, of je kun een bedrijf inschakelen om je te helpen met de bouwaanvraag.

Het vormgeven van de bouwvergunning

Als je weet hoe je de bouw of verbouwing wilt gaan aanpakken dan kun je een bouwtekening gaan maken. Hiervoor heb je een aantal gegevens nodig. Denk aan verschillende maten en afmeting van de bouw en/of bestaande bouw en de materialen. De gegevens moeten compleet zijn om de aanvraag te kunnen indienen. Voor een bouwaanvraag heb je dan ook een gedetailleerde bouwtekening nodig, de bestektekening. Met de bestektekening en aanvullende gegevens kun je de aanvraag bij de gemeente indienen.

De bouwaanvraag

Voor de bouwaanvraag is dus veel informatie nodig. Naast de bestektekening zul je informatie op moeten zoeken over onder andere bestemmingsplannen bij je in de buurt en gegevens over de grond waar je huis of pand staat. Soms moet je dan ook aanvullende informatie aanleveren zoals een foto of constructieberekening. Alle je gegevens en ideeën zul je bij elkaar bundelen in een PvE. het Programma van Eisen kun je online invullen en indienen.

Programma van Eisen

Om ervoor te zorgen dat je alle informatie correct invoert in de Programma van Eisen, kun je hulp inschakelen. Het invullen van de Programma van Eisen is best een uitgebreide en tijdrovende klus. Dit kan je veel tijd en moeite besparen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de aanvraag zo snel mogelijk goedgekeurd wordt. Als je dit laat doen dan wordt alle benodigde informatie van je gevraagd, denk aan je wensen en eisen. De rest wordt allemaal voor gedaan.

Het regelen van een bouwaanvraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven