Zelhem

Goede yachtlak beschermt niet alleen je boot tegen roestvorming

Yachtlak, jachtlak, jachtvernis, botenvernis of bootlak is een speciale lak voor het schilderen van boten en jachten. Deze lak beschermt houten delen van je boot of yacht boven de watergrens tegen de vaak gure weersomstandigheden, vooral tegen roestvorming. Het betreft een ongezien sterke soort lak. Hij moet namelijk weerstaand bieden aan water, wind en zon. Dit betekent dat deze vaak hoogglanzende lak zeker ook voor andere doeleinden geschikt is.

Botenlak of yachtlak ook geschikt voor binnen

Vanwege deze beschermende eigenschappen wordt algemeen aangenomen deze duurzame yachtcoatings ook geschikt zijn voor binnenshuis. In sommige gevallen gebruik je wel beter duurzame verf, vernis of beits. Yachtlak voor binnen bestaat uit een geelachtige alkydlak op basis van terpentijn. Daardoor vertoont binnenhuis houtwerk dat werd behandeld met botenlak een gele schijn vertoont.

Yachtlak geschikt voor raam- en deurkozijnen

Botenlak is zeker geschikt voor alle buitenschrijnwerk. Dat krijgt het namelijk ook zwaar te verduren onder onze sterk wisselende weersomstandigheden. Denk hierbij in de eerste plaats aan je raam- en deurkozijnen in hout. Bij een onregelmatig en niet aangepast onderhoud ontstaan scheurtjes, verlagen bladderen af, er ontstaan schimmels en uiteindelijk zal het hout rotten. Met de juiste afwerking met botenlak kun je dit allemaal makkelijk voorkomen. Kozijnen kunnen niet alleen buiten, maar even goed binnen behandeld worden met dit soort lak. De meerderheid van deze bootlakken zijn hoogglanzend waardoor ze meer waarde geven aan je woning. Bootlakken weerstaan niet alleen aan onze weersomstandigheden maar kunnen ook uitstekend tegen slijtage. Ze zijn dan ook erg duurzaam en gaan lang mee.

Je boot onderhouden met yachtcoatings

Gebruik je deze yachtcoatings voor het duurzaam onderhoud van je boot? Reinig dan eerst je boot grondig en verwijder loszittende verflagen. Is je boot van staal in plaats van polyester? Leg dan eerst een beschermlaag met een aangepaste primer tegen corrosie.

Voordelen van bootlak

Bootlak met slechts één component laat zich makkelijk verwerken. Je moet namelijk geen verschillende producten mengen. Yachtlak laat zich ook beter verdelen, is uv-bestendig en beschikbaar in meerdere kleuren.

Goede yachtlak beschermt niet alleen je boot tegen roestvorming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven