Een professioneel taxatierapport laten opstellen

 

Je wilt een professioneel Taxatierapport laten opstellen. Natuurlijk laat je dat doen door een ervaren taxateur met meer dan twintig jaar ervaring bij een makelaarskantoor. Hij kan ongetwijfeld een betrouwbaar taxatierapport opstellen. Ook kan hij jou vakkundig assisteren bij het kopen van een woning of bedrijfspand. De waarde van de woning of het bedrijfspand wordt vastgesteld in het door de taxateur opgestelde taxatierapport. De taxateur heeft geen belang bij de verkoop van woningen of bedrijfspanden. Desgewenst kan hij jou dus onafhankelijk adviseren.

Het nut van een taxatierapport

Wil je een woning kopen? Dan wordt aangeraden om een taxatierapport te laten opmaken. Het laten opmaken van een taxatierapport is ook het overwegen waard bij een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Bij een echtscheiding of een nalatenschap heeft een taxatierapport wellicht een toegevoegde waarde. Heb je een bedrijfspand? Dan kan een taxatierapport bijvoorbeeld nodig zijn om een lening te kunnen krijgen van een bank. Ook bij fiscale vragen kan een taxatierapport goed van pas komen. 

Het uitvoeren van een NWWI taxatie

Een bij de NWWI geregistreerde taxateur mag een nwwi taxatie uitvoeren. Deze taxateurs beschikken over de juiste diploma's. Bovendien moeten ze voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Vanzelfsprekend houdt een bij de NWWI geregistreerde taxateur zich aan die kwaliteitseisen. Je weet dus zeker dat de door de taxateur uitgevoerde taxatie wordt gestaafd door voorgeschreven richtlijnen en uniforme maatstaven. De betrouwbaarheid van die taxaties wordt gecontroleerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut. Betrouwbare NWWI taxaties zijn in het belang van de consumenten, de geldverstrekkers en ook van de taxateurs.

Een NWWI taxatie is nuttig

Je wilt een woning kopen of verkopen. Kopers, verkopers of geldverstrekkers kunnen dan vragen om een taxatierapport. Waarom kan een geldverstrekker om een NWWI taxatie vragen? Omdat hij het verschil wil weten tussen de modelwaarden en de getaxeerde waarden van de woning.  Bij een door een taxateur met een NWWI-registratie uitgevoerde taxatie weet je zeker dat de taxatie op een onafhankelijke, eerlijke en transparante wijze wordt uitgevoerd.

 

 

 

 

Een professioneel taxatierapport laten opstellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven