De processierups bestrijden voordat het een plaag wordt

Tegenwoordig komt de eikenprocessierups steeds vaker in het nieuws doordat het een steeds grotere plaag begint te vormen. Het is belangrijk dat je op tijd de processierups bestrijden kosten. Het is niet mogelijk om deze rupsen zelf te bestrijden vanwege de brandharen die giftig zijn. Als je zelf gaat proberen om ze te bestrijden dan is het mogelijk dat je de brandharen in je ogen krijgt en dit levert allerlei gezondheidsklachten op. Tevens werkt het niet om de boom die besmet is af te zetten doordat de haren met de wind worden meegenomen.

Brandharen van de eikenprocessierups

De brandharen vliegen een behoorlijke afstand voordat ze zich uiteindelijk hechten aan je kleding of huid. Het gevolg is dat je last kan krijgen van verschillende gezondheidsklachten zoals brandende ogen, jeuk en huiduitslag. Als je overgevoelig bent voor de brandharen dan kan je er zelfs blind van raken of een shock oplopen. Oftewel meer dan genoeg redenen om deze processierupsen zo snel mogelijk te bestrijden voordat ze volgroeien en een plaag gaan vormen. Als je last hebt van rode ogen, jeuk, huiduitslag of zwellingen zonder dat je in aanraking bent geweest met ongedierte of andere insecten dan is de kans groot dat dit is veroorzaakt door de eikenprocessierups.

Het bestrijden van de processierupsen

Je vindt deze soort rupsen terug op eiken. Ze kunnen zich heel erg snel voortplanten als je niet op tijd actie onderneemt. De eitjes komen veel sneller uit als de temperatuur boven de 21 graden stijgt. Deze eitjes zijn geen gevaar voor de gezondheid, maar op het moment dat de processierupsen brandharen krijgt dan ontstaan er al snel risico’s. Dit gebeurt in mei en juni. Tussen juli en september verspreiden de brandharen zich snel en de volgroeide processierupsen zorgen voor veel overlast. Om deze reden is het essentieel om ze te bestrijden en het liefste zo snel mogelijk.

De processierups bestrijden voordat het een plaag wordt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven